Ο Πειραιάς… από ψηλά! Ένα μοναδικό βίντεο για μια… πόλη ΄΄όνειρο΄΄!

0
1115

Hellas-Today.gr

Ο Πειραιάς – ως γνωστόν – είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας… – Στην πόλη αυτή μπορείς να ταξιδέψεις στον χρόνο αλλάζοντας απλά ένα οικοδομικό τετράγωνο καθώς, όσο και αν η πολεοδομική εξάπλωση αλλά και το ατέλειωτο μποτιλιάρισμα που επικρατεί στους δρόμους του έχουν αλλοιώσει την παραδοσιακή του εικόνα, κάθε διακόσια μέτρα το πολύ…  κάτι θα έχει ξεμείνει ώστε να θυμίζει τη μακρά αλλά και ιδιαίτερη ιστορία του.

Για τον Πειραιά, όλα περιστρέφονται γύρω από 2 άξονες: το λιμάνι και τον Ολυμπιακό. O Πειραιάς έχει έκταση 10,9 τ. χμ. και πληθυσμό 163.688 κατοίκους (γεγονός που τον καθιστά τον 5ο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας μετά την εφαρμογή τουπρογράμματος ΄΄Καλλικράτης΄΄), περιλαμβάνει το κέντρο και τις παλαιότερες συνοικίες της πόλης.

Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά συγκροτεί την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς, η οποία συνίσταται από τον ομώνυμο δήμο αλλά και  4 ακόμη προαστιακούς δήμους (Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος), με συνολικό πληθυσμό 448.997 κατοίκους και έκταση 50,4 τ.χμ. Καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Περιφέρειας Πρωτευούσης.

Το κέντρο του Πειραιά απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και η πόλη στη σύγχρονη εποχή είναι σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Διαθέτει δε το μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση λιμένα της… Ευρώπης, συνδέοντας ακτοπλοϊκά την πρωτεύουσα με τα νησιά του Αιγαίου και αποτελώντας πολύ σημαντικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.