Hellas-Today.gr
Η καθέλκυση της φρεγάτας FDI HN ”Φορμίων” είναι πλέον μια πραγματικότητα…
Η ”Φορμίων” είναι η τρίτη φρεγάτα FDI HN – γνωστή και ως Belharra . Κατασκευάστηκε από την Naval Group και προορίζεται για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στη Γαλλία – μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα, για την τελετή.

Μάλιστα, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τμήματα της φρεγάτας ”Φορμίων΄΄ κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Σαλαμίνας και εστάλησαν τον Φεβρουάριο στο ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας.
Εκεί έγινε η συναρμολόγηση για τα επόμενα βήματα της κατασκευής της φρεγάτας, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας της Naval Group με την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Τι ακριβώς είναι η νέα φρεγάτα ”Φορμίων΄΄:
Πρόκειται για ένα πολεμικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης εκτοπίσματος 4.500 τόνων, για ένα πλοίο πολλαπλών αποστολών με ιδιαίτερη ανθεκτικότητα.
Διαθέτει πολύ υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε όλους τους τομείς ναυτικής μάχης: αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό, ανθυποβρυχιακό και προβολή ειδικών δυνάμεων, με μοναδικές δυνατότητες έναντι ασύμμετρων απειλών.

Η φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με σειρά τεχνολογικών καινοτομιών της εταιρείας Thales και περιλαμβάνουν ραντάρ, σόναρ και σύστημα για ηλεκτρονικό πόλεμο.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.