΄΄Πυγμαλίων και Γαλάτεια΄΄: Ένα μοναδικό όσο και παράξενο αριστούργημα…

Ένας πολύ ιδιαίτερος πίνακας που πρέπει να δείτε!
0
164

Hellas-today.gr

Αίθουσα σύνταξης

Το έργο ΄΄Πυγμαλίων και Γαλάτεια΄΄, του Jean-Léon Gérôme (1890) είναι ένα σύμβολο της αιώνιας αγάπης και ταυτόχρονα μία αλληγορία της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η ιστορία του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας έγινε γνωστή από τον Οβίδιο. Αλλά ο ομώνυμος πίνακας του Gérôme αποτελεί μια χαρακτηριστική απεικόνιση του έρωτα του δημιουργού για το δημιούργημά του.

Όταν ο περίφημος γλύπτης αλλά και βασιλιάς της Κύπρου, Πυγμαλίωνας, αντίκρυσε τη μαρμαρένια Αφροδίτη του, έπεσε αιχμάλωτος στον έρωτά της. Η μορφή της ήταν τόσο ρεαλιστική που ο δημιουργός την ερωτεύτηκε παράφορα!

Της έδωσε τότε το προσωνύμιο Γαλάτεια εξαιτίας του πάλλευκου, σαν γάλα, παριανού μαρμάρου με το οποίο την δημιούργησε…

Το εκπληκτικό σε αυτόν τον πίνακα είναι ότι το γλυπτό σκύβει στα πλάγια για αν δεχτεί την αγκαλιά του δημιουργού του και αυτή η στάση, αυτή η έμπνευση είναι ίσως μοναδική στα παγκόσμια χρονικά της εικαστικής έμπνευσης και εκφραστικότητας!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.