Πως θα γίνει η πλατεία Ομονοίας μετά το λίφτινγκ! -Aποκλειστικές εικόνες…

0
709

Hellas-today.gr

Του Αγγελου Σκορδα 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση και ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας κατόπιν της οποίας κάτοικοι και επαγγελματίες του κέντρου αναμένουν αλλαγή σκηνικού στην ευρύτερη περιοχή…

Το ΄΄λίφτινγκ΄΄ στην πολύπαθη πλατεία υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού.

Δείτε τώρα τη νέα πλατεία Ομονοίας σε αποκλειστικές φωτογραφίες 3D
Το iefimerida εξασφάλισε την τρισδιάστατη αρχιτεκτονική αναπαράσταση της νέας πλατείας Ομονοίας των 4.500 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως φαίνεται σε αυτές, η πλήρως ανακατασκευασμένη πλατεία Ομονοίας, θα περιλαμβάνει συντριβάνι που τόσο πολύ έχει συνδεθεί στην μνήμη των Αθηναίων με την πλατεία αυτή, θα είναι φωτισμένη με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED, θα έχει πράσινο, όπου τεχνικά μπορεί να υποστηριχτεί, καθώς από κάτω βρίσκεται η πλάκα του μετρό, σκιάδια και νέα δαπεδόστρωση με ψυχρά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον.

Γ. Αποστολόπουλος: Η ανάπλαση σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ζωής στο κέντρο

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΄΄Αθήνα Ψηλά΄΄ του Κώστα Μπακογιάννη σημείωσε ότι η ανάπλαση της Ομόνοιας σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ζωής στο κέντρο της πόλης:

Η νέα πλατεία Ομονοίας αναμένεται να γίνει ξανά σημείο συνάντησης των Αθηναίων.
΄΄Με την ανακατασκευή της πλατείας Ομόνοιας σηματοδοτείται η αρχή της ανάταξης του κέντρου, καθώς μια καινούργια Ομόνοια, ασφαλής, φωτισμένη, καθαρή θα γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων και θα πάψει να αποτελεί άντρο παραβατικών συμπεριφορών. Θα σταματήσει, δηλαδή να αποτελεί μαύρη τρύπα στο κέντρο της πόλης΄΄.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα δικαιολογημένα παράπονα των επαγγελματιών της περιοχής ο κ. Αποστολόπουλος τονίζει πως σταδιακά εμπεδώνεται στη συνείδηση τόσο των αρμοδίων όσο και των πολιτών πως… Αθήνα δεν είναι μόνο το Σύνταγμα, η Πλάκα, το Μοναστηράκι ή το Κολωνάκι.

΄΄Με την ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας ΄΄μεγαλώνουμε΄΄ την πόλη. Άλλωστε, η εκτεταμένη παρέμβαση, έκτασης εκατόν δέκα στρεμμάτων στο Εμπορικό Τρίγωνο, η οποία σύντομα ολοκληρώνεται, ακουμπάει την Πλατεία Ομονοίας και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε, μέσω της οδού Πατησίων μέχρι και το Αρχαιολογικό Μουσείο, δημιουργώντας τον ΄΄μεγάλο περίπατο΄΄.

Τέλος, με την ανακατασκευή της πλατείας ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις και δραστηριότητες με επίκεντρο την Ομόνοια, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα αρχίζουν να διαχέονται στις γειτονιές γύρω από αυτή, δίνοντάς τους ζωή και ανάπτυξη΄΄, καταλήγει ο κ. Αποστολόπουλος.

iefimerida

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.