Ένα βουνό… χωρίς κορυφή! Δείτε το εντυπωσιακότερο βουνό στον κόσμο…

0
382

Hellas-today.gr

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά στον κόσμο! Ο λόγος για το Roraima που βρίσκεται στην οροσειρά Pacaraima η οποία είναι στη Νότια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας-Γουϊάνας.

Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι είναι το μεγαλύτερο επίπεδο βουνό στον πλανήτη! Σε ύψος φτάνει τα… 2.180 μέτρα! Αλλά… δεν έχει κορυφή!

Γι΄αυτό και το λένε… το ΄΄πέτρινο τραπέζι του ουρανού΄΄…

Οι βουνοκορφές μάλιστα πάνω στις οποίες βρίσκεται το Roraima… έχει βρεθεί πως είναι από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς της Γης, με ηλικία άνω των δύο δισεκατομμυρίων ετών…

Η επίπεδη επιφάνειά του έχει πλάτος 31 τετραφωνικά χιλιόμετρα! Πέρα από τη χλωρίδα και την πανίδα που διαθέτει… έχει ακόμα 56 καταρράκτες και 52 λίμνες…

Υπάρχουν μονοπάτια για να ανέβεις στο βουνό αλλά λόγω της έντονης ομίχλης είναι πολύ εύκολο να χαθείς…

Οι Ινδιάνοι όμως της περιοχής είναι οι μόνοι που μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια τους επισκέπτες… και αυτό συμβαίνει…

Δείτε τις εντυπωσιακότατες φωτογραφίες:

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.