Έφυγε από τη ζωή ένας αγαπημένος άνθρωπος και Δημοσιογράφος, ο Βασίλης Πάικος

Θα τον θυμόμαστε πάντα με βαθιά αγάπη και θα μας καθοδηγεί πάντα με τον ακέραιο χαρακτήρα του
0
217

Hellas-today.gr

Αίθουσα σύνταξης

Του Αντρέα Καρακούση

Σήμερα, έφυγε για πάντα, μετά από πολύ μεγάλο αγώνα μηνών με μια πνευμονία που τον βρήκε και τον χτύπησε, ο Βασίλης Πάικος, ένας αγαπημένος Δημοσιογράφος,  Δάσκαλος για πολλά χρόνια στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας (και δικός μου δάσκαλος στην πολιτική ανάλυση και τη ραδιοφωνική παραγωγή την περίοδο 2009-2011) και ένας εξαιρετικός, ένας σπάνιος άνθρωπος.

Ο Βασίλης Πάικος, όμως, είναι και θα παραμείνει αξέχαστος για πολλούς λόγους με πιο βασικούς τον έντιμο χαρακτήρα του, την ευγένειά του και τη γενναιοδωρία του προς του νέους. Όσος κόσμος έμαθε για την απώλεια αυτή είναι συγκλονισμένος και δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.

Το πιο άσχημο από όλα είναι ότι λόγω συνθηκών του Covid είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούμε στην κηδεία του. Παρόλ’ αυτά, θα το προσπαθήσουμε. Γλυκέ και ατελείωτε Βασίλη σε αποχαιρετούμε με μια μεγάλη πληγή στην καρδιά… μια πληγή που δε θα κλείσει ποτέ…

Ο μαθητής σου, Αντρέας Καρακούσης

Τι έγραψε το Πρώτο Θέμα:

Σε ηλικία 78 ετών και έπειτα από μακρά ασθένεια «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι και το αγάπησε έντονα και παθιασμένα.

Ο Βασίλης Πάικος ασθένησε τον περασμένο Αύγουστο από μια βαριά πνευμονία, που τον οδήγησε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μεγάλο διάστημα. Κατάφερε να συνέλθει λίγο, όμως δυστυχώς οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και χθες το απόγευμα «έφυγε» από τη ζωή. Ο Βασίλης Πάικος αρθρογραφούσε επί σειρά ετών στην «Αυγή», ενώ ήταν σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα. Παράλληλα, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84».

Η οικογένεια Πάικου εγκαταστάθηκε στο Μεσολόγγι το 1939, καθώς ο πατέρας του, που καταγόταν από τα Καλάβρυτα, ήταν διευθυντής των Αλυκών. Ο αείμνηστος Βασίλης Πάικος σπούδασε γεωπονική, όμως τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Η οικογένεια έμεινε στο Μεσολόγγι μέχρι το 1963, όταν ο πατέρας του συνταξιοδοτήθηκε.

Παρόλο που ζούσε στην Αθήνα, δεν εγκατέλειψε ποτέ το αγαπημένο του Μεσολόγγι. Διατήρησε φιλίες, ενώ τουλάχιστον πέντε φορές τον χρόνο επισκεπτόταν την πόλη και συναντούσε τους φίλους του, κάνοντας τις διακοπές του.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, ο Βασίλης Πάικος βοηθούσε «αθόρυβα» ανθρώπους που είχαν ανάγκη, είχε δωρίσει στην «Διέξοδο» πολλά αντικείμενα, ενώ είχε στηρίξει ιδιαίτερα την δημιουργία του Μουσείου Άλατος. Στις γιορτές Εξόδου ήταν πάντα παρών και παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις με μεγάλη συγκίνηση.

Η βαθιά αγάπη που έτρεφε για το Μεσολόγγι δεν έσβησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.