Εφιαλτική πρόβλεψη: Κατά πόσα εκατομμύρια θα έχει μειωθεί ο ελληνικός πληθυσμός το 2050!

Τι αποκαλύπτει έρευνα της ΔιαΝΕΟσις για το καυτό θέμα του Δημογραφικού...
0
396

Hellas-today.gr

Η απειλή του δημογραφικού προβλήματος της χώρας… έχει γιγαντωθεί! Εδώ και καιρό, οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους…

Είναι μάλιστα γνωστό ότι το 2015 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε από 11,1 εκατομμύρια το 2011 σε 10,5 εκατ…

Το προσδόκιμο επιβίωσης όμως έχει αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει αυτόματα ότι παρατηρείται δραματικότατη γήρανση του πληθυσμού.

Η Ελλάδα εξελίσσεται τάχιστα σε μία χώρα γερόντων! Το 1961, μόλις το 8,3% του πληθυσμού είχε ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών. Το 2014, όμως, το ποσοστό αυτό έχει σκαρφαλώσει στο 20,5%!

Επίσης, το 1961 το ποσοστό κάτω των δεκατεσσάρων ήταν 26,2%. Το 2014, όμως, ήταν 14,7%. Τα στοιχεία, λοιπόν, μιλάνε από μόνα τους!

Και τώρα το συγκλονιστικότερο στοιχείο: Οι προβλέψεις λένε ότι το 2050 ο ελληνικός πληθυσμός θα είναι 8,3 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειωθεί κατά 2,5 εκατομμύρια! Αν αυτό συμβεί… πρόκειται σαφώς για εθνική καταστροφή…

Αν προσθέσουμε και τα 500.000 άτομα που μετανάστευσαν στο εξωτερικό για αναζήτηση καλύτερης τύχης… θα καταλάβουμε ότι το περιθώρια στένεψαν πολύ και οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι!

Μάλιστα, το 2050, ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός θα έχει φτάσει στα 4,5 – 5,5 εκατομμύρια ενώ το 2015 ήταν 7 εκατομμύρια. Πρόκειται για έναν ατελείωτο εφιάλτη!

Συνέπεια όλων όσων είπαμε δεν είναι μόνο η εξαφάνιση του ελληνικού έθνους. Τα δημόσια έσοδα θα μειωθούν ενώ θα αυξηθούν οι δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη.

Η αύξηση του γηραιού πληθυσμού θα φέρει και μείωση συντάξεων! Χωρίς νέους… καμία χώρα δεν μπορεί να δίνει συντάξεις και να προσφέρει περίθαλψη!

Οι κυβερνήσεις αδιαφορούν. Θα υπάρξει σχέδιο σε μακροπρόθεσμη βάση για να αντιμετωπιστεί το απόλυτης σημασίας αυτό θέμα; Πρέπει να δοθούν στα νέα ζευγάρια πολύ σημαντικά κίνητρα! Τα ημίμετρα δεν θα προσφέρουν τίποτα!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.