Εξαιρετική ανάλυση Καθηγητή Μάζη: ΄΄Η Ελλάδα πρέπει να ετοιμάζεται!΄΄

Ο Γιάννης Μάζης συγκλονίζει με μια γεωπολιτική ανάλυση που πρέπει να διαβάσετε...
0
51

Hellas-today.gr

Αίθουσα σύνταξης

Του Γιάννη Μάζη*

Γεωπολιτικά, οι θαλάσσιες δυνάμεις Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ιαπωνία συντηρούν την αντιπαράθεση με χερσαίες δυνάμεις όπως είναι η ρωσική ομοσπονδία για να μην επιτρέψουν σε αυτή την τεράστια χερσαία μάζα – με το πλήθος των φυσικών πόρων και τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με την Ευρώπη – να βρει διέξοδο στη θάλασσα και ελέγξει το εμπόριο…

Ταυτόχρονα, το υπόλοιπο κομμάτι που είναι μεταξύ Τουρκίας και Ιαπωνίας – δηλαδή Τουρκία, Ασία, νοτιοανατολική Ασία… μέχρι την Ιαπωνία – πρέπει να ελέγχεται από τις αγγλοσαξονικές θαλάσσιες δυνάμεις.

Αν η Ρωσία καταφέρει να ελέγξει ναυτικά και χωρίς εμπόδια το θαλάσσιο εμπόριο που ελέγχουν οι αγγλοσαξονικές χώρες… τότε το παιχνίδι έχει χαθεί για την αγγλοσαξονική ηγεμονία. Υπάρχει – γι’ αυτό – μια ειδική σχέση Λονδίνου – Ουάσιγκτον.

Η Ελλάδα είναι μέλος αυτής της θαλάσσιας συμμαχίας η οποία έχει κατοχυρωθεί με το Σύμφωνο του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ). Όμως στο ΝΑΤΟ ανήκει και η Τουρκία. Η Τουρκία ήταν μια πολύ καλή σύμμαχος του ΝΑΤΟ μέχρι το 2013.

Το 2013 όμως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα: Η Τουρκία και για την ακρίβεια ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναδείξουν μια περιφερειοποίηση στις εθνότητες της Μέσης Ανατολής διότι τις χρειάζονται ως τέτοιες για να εδραιώσουν αυτή την ηγεμονία στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως.

Είναι σαφές πως όταν υπάρχουν πολλά κέντρα… μπορείς να τα ελέγχεις καλύτερα! Ενώ αν έχεις ένα μονολιθικό και συμπαγές κέντρο… τα πράγματα δεν είναι απλά! Εκεί λοιπόν βρίσκεται η αιτία της ρήξης για’ μένα. Από τη στιγμή που έγινε η ρήξη… η Τουρκία ήρθε αντιμέτωπη με ένα βασικό στρατηγικό αμερικανικό σχέδιο.

Αρχικά, ο Ερντογάν προσπάθησε να βάλει τα πόδια του σε δύο βάρκες, να πατήσει και στη βάρκα της Μόσχας και στη βάρκα της Ουάσιγκτον. Σήμερα, αυτό το προσπαθεί όλο και λιγότερο. Οι Αμερικανοί δείχνουν καλή πίστη διότι ενδιαφέρονται για το μικρασιατικό χώρο – που είναι κομμάτι αναχαίτισης της Ρωσίας προς τη Μεσόγειο – και κάνουν προσπάθειες να μην αφήσουν να το ρυμουλκήσει προς την μεριά του ο Πούτιν. Οι προσπάθειες αυτές όμως έχουν φτάσει στα όριά τους πλέον…

Η Τουρκία μελλοντικά… θα πιεστεί! Και ακριβώς εδώ ερχόμαστε στο μεγάλο θέμα! Η Ελλάδα δε μπορεί να συμπεριφέρεται σαν ΄΄μωρή παρθένος΄΄. Πρέπει να ετοιμάζεται! Η Ελλάδα οφείλει να είναι ετοιμοπόλεμη.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Το σύνολο του περιεχομένου του Hellas-Today.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσo, μετά από ή χωρίς επεξεργασία, αν δεν υπάρχει γραπτή άδεια του εκδότη.